mandag 14. mars 2011

Lappeteppe/vognpledd

Da har jeg strikket vognteppe til minstedukka til bruttern, har hatt lyst å strikke det lenge og har sett på mønster fra både Sandes og Drops design, men endte med å strikke på frihånd (bortsett fra plassering av lappene) for å tilpasse det min strikkefasthet, pinnestr, garnvalg og montering. Syns slike store prosjekter bør strikkes med ett garn man er vant til og som man vet tover ganske jevnt og omtrent hvor stort d blir. Jeg strikker stort sett med Østlandsgarn fra Nille som jeg syns funker veldig bra (bortsett fra de "kreative" løsningene de har på trådskjøter -like gøy hver gang man møter en 4 dobbel knute midt i nøstet :S )


Strikket lange remser med 6 lapper i rekke.Var for en gangs skyld flink å monterte hver gang jeg ble ferdig med en rekke.. =)Her er alle remsene ferdig montert og klar til toving.


2 omganger i vaskemaskinen på 60 grader og str er akkurat passe. PUH!Har blitt hektet på nålefilting,så har lagd blomster eller lollipop etter øyet som ser.. ;p
Har brukt ulltråd i samme garn som lappeteppe til nålefiltingen

 Detalj1

Detalj2

Detalj3


Klar til avlevering, ska holde lille dukka til tante varm..

6 kommentarer:

 1. Teppet ble kjempesøtt, spørs om du ikke får bestillinger nå. ;)

  SvarSlett
 2. hvordan monterte du?:)

  SvarSlett
 3. @anonym: Jeg holder to rader mot hverandre og syr med kastesting i ytterste ledd. Viktig at det ikke strammer, er det for stramt vil det bli stygg kant når en tover.. =)

  SvarSlett
 4. Hvor mange masker hadde du? Det var kjempe fint:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Husker ikke masketallet, men østlandsgarn tover ca 30%. =)

   Slett